A vásárláshoz regisztráció nem szükséges!
Kérdése van?
06 20 97-08-714
Ingyenes szállítás
Számos terméknél!
Kosár tartalma
Az Ön kosara üres.

Időjárás előrejelzés

Hírek, vezetési tanácsok:

 


2D-s jelölőrendszer gumitermékekre

A nagy értékű gumitermékek egyedi jelölése régóta igény a gumiiparban. Eddig a jelölést a vulkanizáló présbe tett sablonokkal vagy utólag felragasztott jelölőcímkékkel végezték.

Az előbbi megoldás azonban nem tesz lehetővé egyedi megkülönböztetést, mivel általában heti jelöléseket használnak, az utóbbinak pedig a kopásállósága nem megfelelő, ráadásul felrakása külön munkafolyamatot igényel. A nemrégiben kifejlesztett jelölőrendszer mindkét követelménynek eleget tesz. A 2D-s QR kóddal való jelölés egyedülálló lehetőséget biztosít a felhasználóknak gumitermékeik megkülönböztetésére a gumiipar szinte valamennyi területén.

A gyáron belüli jelölésre ajánlott felépítőcímke nagy értékű gumitermékek egyértelmű és egyedi megjelölésére szolgál a gyártás, a raktározás és a szállítás során. A 2D-s felépítőcímke felhelyezése nem igényel külön munkafolyamatot. A termék vulkanizálása során beépül a gumitermék anyagába, onnan nem távolítható el, nem manipulálható és jól olvasható marad a termék teljes élettartama alatt.

A 2D-s datamátrixkód adatai megmaradnak akkor is, ha a kód 30 százaléka sérül. Az egyedi megkülönböztetésre az ad lehetőséget, hogy valamennyi felépítőcímke különböző adatot hordoz. Maga a jelölés telepített és mobil kódolvasóval olvasható. Az adatbevitel vagy előre elkészített vonalkódok beolvasásával, vagy a mobil kódolvasó klaviatúráján keresztül történik.

A regisztrált adatok könnyen átadhatók a felhasználó számítógépes hálózatába. A szoftver SAP és SQL rendszereket is tud kezelni, így a 2D-s felépítőcímke szinte korlátlan lehetőséget biztosít a gyáron belüli ellenőrzésekre a bérszámfejtés, a minőség-ellenőrzés, a raktározás vagy a logisztika terén, tágabb értelemben az automatizált raktározástól az eladás utáni nyomon követésig.  2014.01.06


Rendeletbe foglalta a szaktárca amit minden szerviz szakembere ilyenkor elmond; " 4 milliméternél ne legyen alacsonyabb a gumiabroncs mintamélysége, és téli jelzéssel ellátott gumit használjon az autós" az út és látási viszonyoknak megfelelően.

Változnak a téli gumiabroncs használatra vonatkozó szabályok jövőre hazánkban. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyebek mellett 4 milliméterben határozta meg az ilyenkor használatos téli gumik minimális mintamélységét, és egyértelműsítették, rögzítették az elfogadható téli gumiabroncs jelzéseket is.

A szaktárca 2014. január elsejétől több közlekedésbiztonsági célú jogalkalmazást léptet életbe az érintett üzembentartók számára az európai gyakorlathoz igazodva, és egyebek mellett meghatározást adnak a téli gumiabroncs használatra is.

A szabályozás, autósokat érintő legfontosabb eleme, hogy az évszaknak megfelelően a gumi bordázatának 4 milliméternél mélyebbnek kell lennie a biztonság további növelése, a téli gumiabroncs kedvező tulajdonságainak érvényesülése érdekében.

A jogszabály a gumi jelzések (pl. „M+S” vagy „Winter Use” felirat, „Hópihe” ábra) tételes bemutatásával segíti az autósokat a megfelelő minőségű, az évszaknak megfelelő gumiabroncsok azonosításában, beszerzésében.

Az agyon használt téli gumik ideje lejárt!

A gondos autósok számára a rendelet nem eredményez változást. Ám az agyon használt, kritikán aluli,  veszélyes állapotú téli gumik ideje lejárt! A felgyorsult világ, és ezzel együtt a hazai, európai gépjárműpark fejlődésével az autók drasztikus teljesítmény növekedésével a biztonsági berendezések használata egyértelműen szükséges, elengedhetetlené vált és immár januártól a jogalkotók kötelezővé tették. Így a szakszervizek számára, és a hatósági gépjármű ellenőrzések során is a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium határozata lesz az irányadó.  2013.12.12


Magyarországi vegyes vállalat alapításáról és autógumikhoz használt gumialapanyag-gyártó üzem létesítéséről kötött megállapodást a közelmóltban  a Mol Nyrt. és a Japan Synthetic Rubber Corporation (JSR).

A vegyes vállalatban a JSR 51 százalékos, a Mol 49 százalékos tulajdoni részesedéssel rendelkezik majd. A Tiszaújvárosban felépülő, oldószeres eljárással készült sztirol butadién gumit (S-SBR) gyártó új üzem évi 60 ezer tonnás gyártókapacitással rendelkezik majd, és a piaci kereslet függvényében megvizsgálják a további kapacitásbővítési lehetőséget. A termék értékesítése várhatóan 2017-ben indul meg.

A beruházás tervezett költségvetése egyelőre nem publikus. A vegyesvállalat bejegyzéséhez a megfelelő európai hatósági jóváhagyások szükségesek. Ezek teljesülése után alakul ki a vállalat szerkezete, költségvetése és menedzsmentje. A közleményben a befektetés előnyeként említik a magyarországi gumigyártók jelenléte mellett a nyugat-európai gumigyártók könnyű elérhetőségét, továbbá a kelet-közép-európai, oroszországi és törökországi piacok közelségét, ahol a gumigyártás növekedése várható.

A Mol magyarországi leányvállalata, a TVK jelenleg egy 130 ezer tonna éves kapacitású butadién üzem építését végzi szintén Tiszaújvárosban, amely várhatóan 2015-re készül el. Így a Mol csoport által biztosított alapanyag garantálja a vegyes vállalat számára a hosszú távú ellátásbiztonságot. A JSR-rel kötött megállapodás lehetőséget biztosít a Mol számára, hogy az S-SBR piacára belépve, petrolkémiai termékvonalát tovább diverzifikálja - emeli ki a közlemény.

Az S-SBR szintetikus gumi különleges molekuláris szerkezetének köszönhetően világszerte a gazdaságos, kevesebb üzemanyag fogyasztást igénylő autógumik meghatározó alapanyaga. Az iparágban kiemelkedő tulajdonságú alapanyag tökéletesen megfelel az üzemanyag-hatékony, nedves felületen kiváló tapadással rendelkező gumik gyártásához.

A globálisan egyre szigorodó szén-dioxid kibocsátásra és üzemanyag fogyasztásra vonatkozó szabályozások kedvezően hatnak az S-SBR piacára. A gumik üzemanyag-hatékonyság alapján történő osztályozása jelenleg Japánban, Dél-Koreában és Európában terjedt el, de várhatóan egyre több országban bevezetik majd. Ennek alapján az S-SBR gumik iránti kereslet növekedése várható.  2013.11.22.


 

 

A legutóbbi frissítés:

TOP termékek
8 417 Ft + ÁFA (10 690 Ft)
11 000 Ft + ÁFA (13 970 Ft)
13 402 Ft + ÁFA (17 020 Ft)
14 480 Ft + ÁFA (18 390 Ft)
9 642 Ft + ÁFA (12 245 Ft)
17 669 Ft + ÁFA (22 440 Ft)
24 630 Ft + ÁFA (31 280 Ft)
Kereső
Kifejezés:
Utoljára megtekintett
Még nem tekintett meg egy terméket sem.
Hírlevél feliratkozás
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:

A legutóbbi frissítés:

Elérhetőségek

www.onlinegumi.startuzlet.hu

gumiwebinfo@mailbox.hu

gumiweb@citromail.hu

06 20 97-08-714

www.onlinegumi.startuzlet.hu - Pócs József
Webáruház készítés a StartÜzlettel.